Eet voordat je uit gaat.  Om de kater weg te houden, eet veel, en voor nu, alleen voor vandaag, eet vet. Omdat vet langzaam verteerd, heeft de alcohol minder effect. Trek je zondagse kloffie aan en ga! Ook een glas volle melk houdt de irriterende defecten van alcohol weg. Maar maak geen vergissing door te denken dat je nu veilig bent. Vet vertraagt de opname van alcohol maat verwijderd het niet!

Als je op het feest bent?  Wees blij maar vermijd drankjes met een hoop toegevoegde producten (cocktails en mix e.d.) Deze geven vaak een zwaardere kater. Ook drankjes met veel toegevoegde suikers zoals Port zijn niet aan te raden.

Wisselaf. Neem zo nu en dan een frisdrank. De beste frisdrank is water. Frisdrank bevat vaak veel suikers en door suiker wordt de alcohol weer makkelijker in het bloed opgenomen. Alcohol is vochtafdrijvend, dus je komt vocht te kort, wat de kater ongeveer inhoud.

Dus door tussendoor een mineraalwater, met of zonder koolzuur, te drinken vermindert de kans op een kater!

Neem frisse lucht.  Na het feest naar huis lopen is goed. Je bed geen gevaar op de weg, alcohol en rijden gaan nooit samen en s´morgens voel je, door de zuurstofopname tijdens de wandeling naar huis, veel prettiger.

Drink…iets anders.  Voordat je in je bed rolt, te lui om nog je tanden te poetsen, drink een groot glas water. Beter nog twee! Zoals gezegd, alcohol drijft het vocht uit je lichaam, dat veroorzaakt de kater, dus bingo.

De volgend ochtend Drink Jus d´Orange, vitamine C versnelt de afvoer van schadelijke stoffen uit je lever. Helpt de afbraak van de alcohol.

Ga wat eten. Het suikerniveau in je bloed is laag. Daarom voel je je trillerig. Eet en ook dat zal beter gaan.

Een sportdrank kan hier goed bij helpen omdat hier veel in zit waar je juist dan, althans je lichaam, behoefte aan hebt. Sommige mensen zweren bij een paar sterke koppen koffie. Dit is eigenlijk niet goed. Het helpt misschien tijdelijk maar koffie, althans de cafeïne veroorzaakt uitdroging en dat is nu juist het probleem van de kater, dus beter niet doen.Slaap is het beste, voldoende water en/of jus d ´Orange en wat voedsel in je maag.Het beste is… Drink met mate, geniet van een goed glas en van kleine hapjes. Zo heb je een leuke avond en een prettige morgen.

Met veel alcohol wordt je s´morgens wakker met misschien een “loge” in je bed maar zeker met een kater.

BRON

Reacties zijn gesloten.