Prosecco is de vrolijkste “limonade”

Geplaatst: 11 februari 2010 in Henk Mostert Wijnen, Wijnweetjes
Tags:, , , , , ,

Ik wist het eigenlijk altijd al: Prosecco is net limonade! Maar dan wel de vrolijkste limonade ter wereld. Na het succes van de hippe mixdrankjes kon het niet uitblijven: ook volwassenen gaan voor de prik met kick. Ruim 80% meer consumptie ten opzichte van vorig jaar, ra ra hoe kan dat?

Dat Prosecco lekker wegdrinkt wisten we natuurlijk wel, maar als we 80% meer zijn gaan drinken, wat zijn we dan minder gaan drinken? Minder koffie en thee? Neen, we moeten het zoeken in het segment “trendy dranken”. Dus in plaats van een witbiertje (vrouwen werden opeens ook bierdrinkers) of rosé.

Nu valt er onder de Prosecco’s ook best te genieten, maar dan moet je er wel verstand van hebben. Op de meeste terrassen is Prosecco dan ook een kaskraker: veel bubbels en weinig druif voor veel geld. Wie kan een merk onder de Prosecco’s noemen? Wie kent een domein met een fantastische smaak? Niemand dus, een enkele Italië-kenner misschien. Neen, deze quizvraag slaan we maar over. Het gaat om de bubbels en de lol.

En dat is natuurlijk prima, want een wijntje brengt plezier in het leven, zeker als het bruist. Maar wat vreemd dat de andere bruisende wijnen niet meeprofiteren van deze hype. Een soort als Champagne bijvoorbeeld zou toch ook in de belangstelling moeten staan. Maar dat duurt nog tot 31 december denk ik. En ook dan is het de prijs die de doorslag geeft. Daarom ben ik blij met een webwinkel als http://www.champagnes.nl.  Eindelijk is er keus in smaak, domein, biologisch of andere kenmerken. Ik zou iedereen willen aanraden: ruik eerst eens aan je glas voordat je een slok neemt. Als je niets ruikt, dan zit er ook niets is. Althans geen passie, geen liefde en geen ambacht. Mix dan gewoon een bronwaterbubbel met wat Chardonnay en je hebt ook een lekker tik met een kick. Neen, dat is weer te Hollands natuurlijk. Want Prosecco heeft de naam. Tja, daar kan zelfs geen Champagne tegenop. De markt heeft altijd gelijk, zo simpel is het.

BRON: wijnenwijn.nl

Reacties zijn gesloten.