Wijnweetjes recept: Bacardi Mojito

Geplaatst: 21 februari 2010 in Uncategorized
Tags:, , , , , , ,

Een perfecte Bacardi Mojito:

De eerste stap naar het hart van een vrouw

Ingrediënten:

– Een halve verse limoen in partjes

– 12 verse muntblaadjes

– Suikersiroop naar smaak

– 2 barlepels fijne witte of riet suiker

– Koolzuurhoudend mineraalwater

– Crushed ice

– Bacardi Superior Rum

Bereiding:

1. Knijp de partjes van een halve limoen uit.

2. Voeg de limoendelen + 10 muntblaadjes toe.

3. Voeg 2 barlepels fijne witte/riet suiker toe en een hoeveelheid suikerwater naar smaak.

4. Stamp de ingrediënten ±10 seconden voorzichtig aan.

5. Vul het glas voor zo’n driekwart met crushed ice.

6. Meet 50 ml. Bacardi Superior af en voeg toe aan het glas. Roer goed door met een barlepel.

7. Vul nogmaals aan met crushed ice en vul het glas af met koolzuurhoudend mineraalwater.

8. Garneer met de overige muntblaadjes of munttopje en een rietje.

Tips:

1  Gebruik i.p.v. suikerwater/ mineraalwater (punt 3 &7.)  Spa citroen. Dat maakt de Mojito net iets frisser.

2. Voor een pittige Bacardi Mojito gebruik je Bacardi Reserva i.p.v. Bacardi Superior.

3. Voor een frisse Bacardi Mojito Razz voeg je naast Bacardi Razz een aantal verse

Advertenties

Reacties zijn gesloten.