De ‘ideale’ serveertemperatuur

Geplaatst: 5 december 2010 in Nieuws, Wijnweetjes
Tags:,

Wij geven hierbij de algemeen geldende richtlijnen voor de serveertemperatuur van wijn. Maar ga gerust eens experimenteren!

Rode wijnen:
tanninerijke rode wijnen: 16° – 18° C
gemiddeld tanninerijke wijnen: 15° – 17° C
fruitige wijnen met weinig tannine: 13° – 15° C

Witte wijnen:
Complexe, droge witte wijn: 10° – 13° C
Middelmatig zware, rondere wijn: 9° – 11° C
Lichte, dunnere, ofr zoeter wijn: 8° – 10° C

Rosé:
8° – 10° C

Een wijn bij te lage temperatuur drinken zorgt ervoor dat men minder aroma, alcohol en bitters en meer tannine en zuur proeft. Bij een te hoge temperatuur gebeurt het tegenovergestelde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s