Wijn nieuws

Synthetische alcohol kan dronkenschap en kater voorkomen

De onderzoekers van het Imperial College in Londen zijn van plan om synthethische alcohol te ontwikkelen met behulp van benzodiazepinen. Dat zijn kalmerende chemicaliën die bepaalde zenuwen in de hersenen kunnen verdoven, waardoor een prettig gevoel ontstaat.

De werking van de alcoholvervanger zou binnen enkele minuten ongedaan kunnen worden gemaakt met behulp van een tegengif, zo meldt de Britse krant The Daily Telegraph.
BRON: Nu.nl

———————————–

Alcohol is goed voor je

Eerder dit jaar heb ik op een symposium met als onderwerp Pinot Noir een lezing bijgewoond van Professor Dr. Nicolai Worm. Deze man gaf een zeer interessante uiteenzetting gestaafd met gedegen wetenschappelijke onderzoeken dat iemand die iedere dag met mate alcohol drinkt minder kans heeft om te sterven dan iemand die dit niet doet
Volgens Dr. Nicolai Worm:

– verminderd alcohol de kans op diabetes
– verhoogd alcohol het cholesterol HDL ( High Density Lipopoprotein ) en verlaagd het Cholesterol LDL (Low) wat het hart beschermd
– remt alcohol trombose af, het voorkomt bloedklonters
– verminderd alcohol ontstekings risico’s
– verbeterd het de sensibiliteit voor insuline

Daarnaast krijgen wijndrinkers veel polyphenolen binnen die een belangrijke rol spelen als anti-oxydant ( vertragen van het verouderingsproces van de bloedcellen).

Zijn “boodschap” was; drink regelmatig, drink iedere dag, maar met mate.
Bron: Vinama

———————————–

Languedoc (Column)

“Gaat het weer een beetje mevrouw Dröge?”
Soms voel ik me net een vrouwelijke Gert-Jan Dröge. Gert Jan Dröge was die man die voor het tv-programma Glamourland van de AVRO alle Societyparty’s afliep. Aan het eind van elke aflevering lag hij steevast met hoofdpijn op bed en kwam er een sexy zustertje binnen die de legendarische woorden sprak: “Gaat het weer een beetje meneer Dröge?”
Op weg naar huis, de ochtend na een uit de hand gelopen drankevenement, in het vliegtuig terug van een wijnreisje met te weinig slaap of voor de spiegel ’s ochtends in een hotelkamer zeg ik het vaak tegen mezelf. “Gaat het weer een beetje mevrouw Dröge?”

Het najaar is traditioneel heel druk met beurzen, proeverijen en allerlei wijn- en drankgerelateerde evenementen. Als slijter kun je als je wilt wel elke week een paar dagen op stap.
Zo was ik vorige maand door Ron Andes uitgenodigd voor een masterclass Languedoc. Op een maandagochtend om 10.30 aan tafel gaan om tijdens een 9-gangen lunch 27 wijnen uit de Languedoc door te proeven en bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen, er zijn slechtere manieren om je week te beginnen. LEES VERDER

Lees hier meer over Petra De Boevere, stoere schrijfster van dit Column.

———————————–

Pernod Ricard sales valt met 6.3% op wijn en champagne.

Oct. 22, 2009
De grootste dranken groep, zei donderdag dat het eerste kwartaal daalde de omzet 6,3% tot 1,646 miljard euro ($ 2,47 miljard) van 1,76 miljard euro in de periode een jaar geleden, als gevolg van effecten van de economische crisis. Analisten gepolst door Dow Jones Newswires verwachtten een omzet van 1,71 miljard euro. Het bedrijf rapporteerde een daling van 4% organische groei, in lijn met de verwachtingen, en een 1% negatief valuta-effect. Pernod Ricard zei de geesten bedrijf hield goed stand, met een autonome daling van 2%, maar wijn en champagne daalde de omzet 13%. Opkomende markten waren de grootste groei chauffeurs, met een organische groei van 16%, terwijl West-Europa bijzonder moeilijk gebleven. Chief Executive Officer Pierre Pringuet zei dat het bedrijf blijft ervan overtuigd over het lopende boekjaar en de plannen voor reclame en promoties te verhogen op de belangrijkste merken. BRON

Advertenties